Η Brooke Caison, συντάκτρια φαγητού στο Delish, συμμετείχε στο "Good Morning America" το Σάββατο, εξοπλισμένη με συνταγές κατευθείαν από την κουζίνα των δοκιμών για ένα palooza κολοκύθας.
Από κέικ πρωινού με κολοκύθα και κομματάκια σοκολάτας μέχρι χυμό κολοκύθας εμπνευσμένο από τον "Χάρι Πότερ", ρίξτε μια ματιά στις πλήρεις συνταγές παρακάτω για να τις αναδημιουργήσετε στο σπίτι.
Ζαχαρωμένες Pepitas
Ζαχαρωμένες Pepitas από την Brooke Caison για το Delish.
Erik Bernstein, Delish
Υλικά
1/2 φλιτζάνι (105 γραμμάρια) συσκευασμένη ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο
1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
1 1/2 φλιτζάνια pepitas
1 μεγάλο ασπράδι αυγού
Οδηγίες
Βήμα 1: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 350 F. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, το κάρδαμο και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατέψτε τα pepita, στη συνέχεια προσθέστε το ασπράδι αυγού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά, αλλά μην τα χτυπήσετε.
Βήμα 2: Απλώστε το μείγμα pepita στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήστε τα pepita μέχρι να πήξουν και να ροδίσουν, περίπου 12 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί και μετά σπάστε τα.
Ετοιμάστε εκ των προτέρων: Τα Pepita μπορούν να γίνουν 3 ημέρες νωρίτερα. Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.
Κέικ πρωινού με κολοκύθα και κομματάκια σοκολάτας
Κέικ πρωινού με κολοκύθα και κομματάκια σοκολάτας από τον Makinze Gore για νοστιμιά.
Julia Gartland, Delish
Υλικά
Σπρέι μαγειρικής
3 φλιτζάνια (360 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 φλιτζάνι (160 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (1 στικ) ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη, και περισσότερη για το γαρνίρισμα
3 μεγάλα αυγά
15 ουγγιών πουρές κολοκύθας σε κουτί
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλιτζάνι ξινόγαλα
1/2 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
Οδηγίες
Βήμα 1: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 350 F. Λαδώστε ένα ταψί ψησίματος 13 επί 9 ιντσών με σπρέι μαγειρικής. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα.
Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, χτυπήστε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας για να ομογενοποιηθούν μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μείνουν μόνο μερικές στεγνές γραμμές, στη συνέχεια προσθέστε το ξινόγαλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας.
Βήμα 3: Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και απλώστε το σε μια ομοιόμορφη στρώση. Πασπαλίστε μια γενναιόδωρη στρώση κρυσταλλικής ζάχαρης από πάνω.
Βήμα 4: Ψήστε το κέικ μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα δοκιμαστικό που θα εισαχθεί στο κέντρο, για 30 έως 35 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
Μιμιός χυμός κολοκύθας από τον 'Χάρι Πότερ'
Μιμιός χυμός κολοκύθας εμπνευσμένος από τον Χάρι Πότερ από την Gabby Romero για το Delish. Lucy Schaeffer, Delish
Υλικά
4 φλιτζάνια μηλίτη
Πουρές κολοκύθας σε κουτί (350 γραμμάρια)
1/4 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκου
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
Βήμα 1: Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε τον μηλίτη, τον πουρέ κολοκύθας, τις μαρμελάδες, το μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρίσουν ελαφρώς, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 2: Ρίξτε σε ποτήρια γεμάτα με πάγο και σερβίρετε.
Ετοιμάστε εκ των προτέρων: Ο χυμός κολοκύθας μπορεί να παρασκευαστεί 1 εβδομάδα νωρίτερα. Φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο και ψύξτε.
Ζεστές μπουκιές μελιού μπρι με μπαχαρικά κολοκύθας
Ζεστές μπουκιές μελιού μπρι με μπαχαρικά κολοκύθας από την Anya Ptacek για το Delish.
Julia Gartland, Delish
Υλικά
Σπρέι μαγειρικής
1 φύλλο κατεψυγμένης σφολιάτας, αποψυγμένης
1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζεστό μέλι από το εμπόριο ή σπιτικό, και περισσότερο για πασπάλισμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα
175 γρ. μπρι, κομμένο σε κύβους 24 (1/2 ίντσας)
2 κουταλιές της σούπας ψημένα αλατισμένα πεκάν, ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Οδηγίες
Βήμα 1: Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Προθερμάνετε στους 200°C. Λαδώστε ελαφρά μια φόρμα για μίνι μάφιν 24 φλιτζανιών με σπρέι μαγειρικής.
Βήμα 2: Κόψτε τη σφολιάτα σε 24 ορθογώνια (σε πλέγμα 6 επί 4). Πιέστε τα ορθογώνια στον πάτο και στα πλάγια των έτοιμων φλιτζανιών.
Βήμα 3: Σε ένα μεσαίο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, χτυπήστε τον πουρέ κολοκύθας, την κρέμα γάλακτος, το ζεστό μέλι, το αλάτι και το μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα μέχρι να αφρατέψει ελαφρά, περίπου 1 λεπτό.
Βήμα 4: Μοιράστε τη γέμιση κολοκύθας σε θήκες ζύμης (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού η καθεμία). Γαρνίρετε κάθε θήκη με 1 κύβο μπρι.
Βήμα 5: Ψήστε τις μπουκιές μέχρι οι άκρες να ροδίσουν βαθιά και το μπρι να αρχίσει να γυαλίζει, 10 έως 12 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Βήμα 6: Μεταφέρετε τις μπουκιές σε μια πιατέλα. Γαρνίρετε με πεκάν (αν χρησιμοποιείτε) και θυμάρι. Ραντίστε με ζεστό μέλι.
Επιλογές κουζίνας 'GMA'
What better way to enjoy a taste of fall than to cozy up with some homemade pumpkin treats?
Brooke Caison, food editor at Delish, joined "Good Morning America" on Saturday equipped with recipes straight from the test kitchen for a pumpkin-palooza.
From pumpkin chocolate chip breakfast cake to "Harry Potter"-inspired pumpkin juice, take a look at the full recipes below to recreate them at home.
Candied Pepitas

Ingredients
1/2 cup (105 grams) packed light brown sugar
1/2 teaspoon kosher salt
1/8 teaspoon ground cardamom
1/8 teaspoon ground cinnamon
1 1/2 cups pepitas
1 large egg white
Directions
Step 1: Preheat oven to 350 F. Line a large baking sheet with parchment. In a large bowl, whisk brown sugar, salt, cardamom and cinnamon until blended. Stir in pepitas, then add egg white and stir until thoroughly combined, but do not whip.
Step 2: Spread pepita mixture on prepared sheet. Bake pepitas until set and golden brown, about 12 minutes. Let cool completely on sheet, then break apart.
Make ahead: Pepitas can be made 3 days ahead. Store in an airtight container at room temperature.
Pumpkin Chocolate Chip Breakfast Cake

Ingredients
Cooking spray
3 cups (360 grams) all-purpose flour
2 teaspoons baking powder
2 teaspoons pumpkin pie spice
1 teaspoon kosher salt
1/2 teaspoon baking soda
3/4 cup (160 grams) packed brown sugar
1/2 cup (1 stick) unsalted butter, softened
1/4 cup (50 grams) granulated sugar, plus more for topping
3 large eggs
15-ounce can pumpkin puree
1 teaspoon pure vanilla extract
3/4 cup buttermilk
1/2 cup semisweet chocolate chips
Directions
Step 1: Preheat oven to 350 F. Grease a 13-by-9-inch baking pan with cooking spray. In a medium bowl, whisk flour, baking powder, pumpkin pie spice, salt and baking soda.
Step 2: In a large bowl, using a handheld mixer on medium-high speed, beat brown sugar, butter, and granulated sugar until light and fluffy. Add eggs, one at a time, beating to blend after each addition. Add pumpkin puree and vanilla and beat until combined. Add dry ingredients and mix with a wooden spoon until just a few dry streaks remain, then add buttermilk and mix until just combined. Fold in chocolate chips.
Step 3: Pour into prepared pan and smooth in an even layer. Sprinkle a generous layer of granulated sugar on top.
Step 4: Bake cake until a tester inserted into the center comes out clean, 30 to 35 minutes. Let cool at least 20 minutes before slicing.
Copycat 'Harry Potter' Pumpkin Juice

Ingredients
4 cups apple cider
15-ounce can pumpkin puree
1/4 cup apricot preserves
1 teaspoon pumpkin pie spice
1/2 teaspoon pure vanilla extract
Directions
Step 1: In a blender, blend cider, pumpkin puree, preserves, pumpkin pie spice, and vanilla until smooth and slightly foamy, about 30 seconds.
Step 2: Pour into ice-filled glasses and serve.
Make ahead: Pumpkin juice can be made 1 week ahead. Store in an airtight container and refrigerate.
Pumpkin Spice Hot Honey Brie Bites

Ingredients
Cooking spray
1 sheet frozen puff pastry, thawed
1/2 cup pumpkin puree
2 tablespoons heavy cream
1 tablespoon store-bought or homemade hot honey, plus more for drizzling
1/2 teaspoon kosher salt
1/4 teaspoon pumpkin pie spice
6 ounces Brie, cut into 24 (1/2-inch) cubes
2 tablespoons roasted salted pecans, finely chopped
2 teaspoon fresh thyme, finely chopped
Directions
Step 1: Arrange a rack in center of oven; preheat to 400 F. Lightly grease a 24-cup mini muffin tin with cooking spray.
Step 2: Cut puff pastry into 24 rectangles (in a 6-by-4 grid). Press rectangles into bottom and up the sides of prepared cups.
Step 3: In a medium bowl, using a handheld mixer on medium-high speed, beat pumpkin puree, cream, hot honey, salt, and pumpkin pie spice until light and fluffy, about 1 minute.
Step 4: Divide pumpkin filling among pastry cups (about 2 teaspoon each). Top each with 1 cube of Brie.
Step 5: Bake bites until edges are deeply golden brown and Brie is starting to look glossy, 10 to 12 minutes. Let cool 5 minutes.
Step 6: Transfer bites to a platter. Top with pecans (if using) and thyme. Drizzle with hot honey.
'GMA' kitchen picks

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου